Hur man klipper häckar – Några idéer

Häckväxter ger ditt hem skönhet och trygghet, det finns en mängd olika häckväxter tillgängliga på marknaden beroende på behov och budget. Några populära häckväxter är Thuja Brabant, Griselinia littoralis, Thuja plicata, Taxus baccata. Här kommer du att få några idéer om hur du säkert kan trimma häckar.

Trimning av häckar är inte svårt. I själva verket kan det till och med vara ett avkopplande sätt att komma ut i trädgården i några timmar. Men med några tips under hatten innan du går ut för att trimma dina häckar kommer saker och ting att bli mycket jämnare.

Varför trimma Hedges:

Det finns tre stora skäl att trimma dina häckar. Först tränar upprepad trimning plantorna på samma sätt som ditt hår tränas genom att kammas på samma sätt om och om igen. För det andra kan det förbättra växtens hälsa genom att klippa bort döda avsnitt som kan bjuda in insekter eller sjukdomar i resten av växten.

När man ska trimma:

Den bästa tiden att trimma dina häckar på senvinteren eller tidig vår, innan tillväxten har börjat. Häcken är vilande under denna tid och kommer att påverkas minst.

Trimma inte under våren när de växer aktivt eller så kommer du att stunta din häckstillväxt. Trimma inte heller på sensommaren, annars kan häcken starta en ny tillväxtrunda som lämnar den svag när vintern träffar, eventuellt dödar växten.

Att trimma eller beskära?

Klippning är snabbare och enklare än beskärning när det gäller häckar, så om det prioriterar dig så känn dig fri att trimma hela tiden. Men om du vill ha det bästa utseendet, följ detta råd …

Häckar kan göras av många olika typer av växter. Så titta på bladets storlek för att avgöra om du behöver beskära enskilda grenar eller om du kan använda något snabbare som elektriska häcktrimmare.

Om bladstorleken är större än en fjärdedel, beskär du enskilda grenar. Om det är mindre, klipp. Större blad kommer att skära tillsammans med grenarna med en trimmer, och dessa halva blad är ful. Det klippta bladet kommer sannolikt att dö, men det kommer inte att sätta hela växten i någon fara. Så igen, detta är personlig preferens.

Så här trimar du dina häckar:

Trimma sidorna först och ge dem en mild lutning. Med andra ord, se till att botten är bredare än toppen. Om du inte gör det kommer de övre bladen och grenarna att hålla solljuset från att nå de nedre bladen och så småningom kommer de nedre extremiteterna att dö.

Lämna ett svar