En sängram som gör din säng komplett

Din säng är en av de viktigaste möblerna i hemmet och detta har såklart att göra med det faktum att det är där du ska vila och ladda upp inför nästa dag. Det är helt enkelt platsen där du ska trivas allra bäst och där du skall känna dig omsluten av lugn och en härlig känsla. Därför är din sängram en viktig investering som du inte vill missa. Vi skriver här om ett par saker du kan tänka på för att göra ett bra val.

Vilken känsla vill du skapa?

Det viktigaste när det kommer till din sängram är att hitta en som passar för den känsla som du vill skapa i sovrummet. Det är trots allt det som är viktigast då det kommer till sovrummet och sängramen kommer att synas väl när man stiger in i detta rum. Även om du normalt är försiktig vad gäller stilar som sticker ut så kan sovrummet vara rätt plats att våga ta ett annorlunda beslut. Det kommer med stor sannolikhet inte bli så att din sängram sticker ut för mycket eftersom du också har sängen som den är fastsatt vid och det är en stor möbel.

Så ska du tänka kring mått på din sängram

Har du redan en sängmadrass men vill investera i en sängram? Då är det extra viktigt att du ser till att sängramen passar med måtten på din säng. Detta gäller även om du ska köpa sängram och en ny säng på olika ställen. Titta alltid efter vad måtten är för att undvika problem med att de inte passar ihop när du väl står där med din säng och din sängram i rummet. Det skapar onödigt jobb som du helt klart kan undvika om du bara gör arbetet i förväg.

En sängram ökar livslängden på din säng

Med en bra sängram kan även livslängden på din säng att öka. Detta då sängen inte längre står rakt emot väggen och istället stöds av sängramen vilket gör den mer stabil. Det kan vara dyrt att köpa en sängram alltför ofta och det är därför bättre att satsa på kvalitet hela vägen. Många som gör det har sin sängram under årtionden utan att det blir ett problem och där stabiliteten och kvaliteten håller i alla lägen. Detta är något du bör eftersträva och att satsa på kvalitet är en faktor du inte kommer att ångra i längden

Lämna ett svar